Blog

Get Ädla

En mild, krämig och smakrik ädelost gjord på getmjölk. Passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en smakrik marmelad eller chutney. Fetthalt ca 28%   Vikt: ca 200g

Stek- och grillost – Eldost

Gjord på pastöriserad getmjölk. Passar utmärkt att grilla eller steka. Fetthalt ca 28%   Vikt ca 200g

Get Ädla (Hel)

En smakrik ädelost gjord på getmjölk. Lagras 3 – 6 månader. Finns även lagrade upp till 1 år och har då en kraftig fullt utvecklad stark smak. Fetthalt ca 28%   Hel ost: ca 1,5 Kg 

Lina

Pressad hårdost  som lagrats ca 1 – 1½ år. Den tvättas i saltvatten för att få fram den röd/orangea  ytan och ger osten dess karaktär och går under kittostar. Lina är framtagen för den som vill ha en smakrik och spännande ost. Fin att riva ner lite i potatisgratängen, i stavar på ostbrickan eller på…
Läs mer

Vice president

En pressad hårdost som är lagrad i vår jordkällare ca 1 år. Där får osten sin vackra blommiga yta. Begränsad tillgång – ej i lager för närvarande Fett: ca 28%     Hel ost: ca 8kg    Bit: 1 kg OBS! Utgår snart ur sortimentet

Dragonmarinerad getost

Syrad getost i kuber ( typ feta), marinerad i dragon, vitlök, kryddor och rapsolja. Mycket populär i enkla somriga sallader. Går väldigt bra att använda när man vill förgylla t.ex. grillat kött och fisk. Tips: Ett gott pizzabröd blir det om man bakar in osttärningar i brödet. Osten är god som snacks, passar också som…
Läs mer

Chèvre

Liten stubbe med vitmögelyta.  En av de mest kända getostarna i dag, då den förekommer i en rad olika matlagningsrecept. Passar väldigt bra på ostbrickor, till dessert, att fritera osv. Har en grynig struktur färsk men blir mjuk och härlig efter ett tag. Fett: ca 28%.     Vikt: ca 250 g

Caprin Rouge

Smak- och luktrik vit getost av traditionell typ, kittbehandlad. Perfekt för den som vill ha lite mera stuns och mycket smak. I grunden en Vit Caprin, men som fått en annan smakförstärkande yta av kitt. En ost som passar den som vill ha mer smak. Finns för närvarande lagrade upp till två år och har…
Läs mer

Killing

Krämig, rund och mjuk dessertost med vitmögelyta. Påminner mycket om Brie-ostarna, dess litenhet gör att den lagras fortare. Tips. Vid risk att osten blir övermogen går det bra att frysa in den, tas fram ur frysen 12 timmar innan servering, den ska då ligga i rumstemperatur. Osten mycket fin att fritera, också lämplig till entrérätter,…
Läs mer

Get brie

Rund, krämig mild och mjuk dessertost med vitmögelyta. En mild ost med svaga toner av get och champinjon. Passar på alla ostbrickor, till dessert, fin att fritera, gärna med en god marmelad eller sylt av vinbär, hallon eller hjortron. Fett: ca 28%.      Vikt: ca 220 g