Skärvången, en liten fjällnära by i nordvästra Jämtland, där jordbrukarfamiljerna Olsson, Magnusson och Norrman gick samman 1999 och drivit jordbruket, mejeriet och lagret i Östersund. Skärvångens bymejeri AB drevs i många år av Tor och Roland efter att de andra gått i pension. Nu har även Tor och Roland nått pensions åldern och njuter av ledigheten.. Nu drivs mejeriet av Mathias Gabrielsson och Patrik Östlund som har nästan 30 års erfarenhet av mejeri yrket samt Kim Håkansson som har varit med i företaget sedan starten.
Ko gården drivs av Robbe och getgården av Manuell från Schweiz. Vår specialitet är att tillverka dessertost av mjölken från byns kor och getter.
- Företaget startade 1999.
- Vid starten ägde familjerna Olsson, Magnusson och Norrman/Svensson företaget tillsammans.
- Företaget drevs i många år av Tor och Roland Norrman Svensson.
- Företaget drivs nu av Kim Håkansson, Mathias Gabrielsson och Patrik Östlund alla med en lång erfarenhet av mejeri.
- Företagsidé är att driva jordbruk i Skärvången, och därmed bevara bygdens marker öppna. Att förädla mjölken från byns kor och getter och därmed skapa arbetstillfällen för bygdens folk.
- Företagets slutprodukt är dessertost från byns kor och getter.
- Enheter är mejeriet, gårdsbutik och ostlager i Östersund med försäljning och logistik ut till kund .
- Mejeriet förädlar 150 000 liter getmjölk och 400 000 liter komjölk.
- Tillverkar ca 100 ton ost per år.
- Ca, 25 olika ost-sorter tillverkas kontinuerligt.
- 70% detaljist-, 30% grossistförsäljning samt egen butik i Skärvången
- Omsättning ca 12,5 miljoner.
- Ca 13 anställda plus extra personal under sommaren och vid högsäsong.
- Företaget har tagit en hel del medaljer genom åren bland annat 92 medaljer i SM i Mathantver var av dessa är 52 Guld
Utmärkelser
Kontaktinformation
Sälj, Region Norr
Patrik Östlund:
lager@bymejeriet.se
Lagret Östersund
Bemannat måndag-onsdag
Sälj, Region Syd
Dalarna
Maria Knutsson: 070-559 36 39
Torbjörn Ivares: 070-379 96 87
Stockholm
Katarina Mårtensson: 070-550 07 46