Recept | Bymejeri | Skärvången

Recept

Här finner du recept till en del av våra olika ostsorter.

 

Getmesekrydda

Den nyframtagna getmesekryddan  kan användas både i bakning, dressingar, såser, soppor, kötträtter, desserter och fiskrätter.

Läs mer »

 

Ädla

Grönmögelosten Ädla är utmärkt till såser, späckning, fisk eller bara smula lite över stekt eller grillat kött.

Läs mer »

 

Vit Caprin

Den traditionella vita getosten Vit caprin har också många användnings områden och inte bara ätas som den traditionella ” getstuten”.

Läs mer »

 

Chevré

Chevré den milda vita getosten med sin originella form av en ”rulle” är väldigt populär till bl.a förrätter.

Läs mer »

 

Brie/ Camembert

Brie/Camembert gjord av ko eller getmjölk är kanske den vanligaste dessertosten. Den kan användas bl.a i paj, fyllning i kött, förrätter, friterade rätter etc.

Läs mer »