Nyheter
2023-03-13
- av Mathias Johansson
- i Nyheter
- den februari 13, 2022
I butiken i Skärvången och Lagerbutiken på Bangårdsgatan 31, Östersund hittar du de flesta av alla våra ostar + lite till. Lagerbutiken i Östersund på Bangårdsgatan 31 är öppen 4-6 april mellan kl 11-17. Nytt i våra gårdsbutiker är Eldost med både chili, jalapeno och vår egen favorit svartpeppar 🙂 -Eftersom Cypern har varumärkes skydd på…
Läs mer
2021-10-25
- av Mathias Johansson
- i Nyheter
- den oktober 25, 2021
Det var med stolthet vi tog emot två guldmedaljer vid SM i mathantverk vid Searimners årliga bransch träff. Vår Vit Caprin och Chevre tog hem de båda ärofyllda medaljerna. Mycket har hänt under detta år..covid, nya medarbetare, nya kunder, prov på nya ostsorter och sist men inte minst nya delägare. Nu ser vi fram emot…
Läs mer
Företaget
Skärvången, en liten fjällnära by i nordvästra Jämtland, där jordbrukarfamiljerna Olsson, Magnusson och Norrman gick samman 1999 och drivit jordbruket, mejeriet och lagret i Östersund. Skärvångens bymejeri AB drevs i många år av Tor och Roland efter att de andra gått i pension. Nu har även Tor och Roland nått pensions åldern men har ingen tanke på att sluta riktigt än. Nu driver de mejeriet tillsammans med Mathias Gabrielsson och Patrik Östlund som har nästan 30 års erfarenhet av mejeri yrket samt Kim Håkansson som har varit med i företaget sedan starten.
Kogården drivs och ägs numera av Robbe och Nicklas och Getgården av Manuell från Schweiz. Vår specialitet är att tillverka dessertost av mjölken från byns kor och getter.
Företaget
Skärvången, en liten fjällnära by i nordvästra Jämtland, där jordbrukarfamiljerna Olsson, Magnusson och Norrman gick samman 1999 och drivit jordbruket, mejeriet och lagret i Östersund. Skärvångens bymejeri AB drevs i många år av Tor och Roland efter att de andra gått i pension. Nu har även Tor och Roland nått pensions åldern men har ingen tanke på att sluta riktigt än. Nu driver de mejeriet tillsammans med Mathias Gabrielsson och Patrik Östlund som har nästan 30 års erfarenhet av mejeri yrket samt Kim Håkansson som har varit med i företaget sedan starten.
Kogården drivs och ägs numera av Robbe och Nicklas och Getgården av Manuell från Schweiz. Vår specialitet är att tillverka dessertost av mjölken från byns kor och getter.