Norrländsk gräddig getsås

Ingredienser:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 liter kalvbuljong
50 g getmesekrydda
1,5 dl grädde
3 msk rårörda lingon
vitpeppar
lite kajennpeppar ev. salt

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Slå på kalvbuljongen och strö ner getmesekryddan. Låt sjuda upp så såsen reder sig. Rör då och då. Häll i grädden och  lingon. Låt koka ihop till ”gräddsåskonsistens” . Såsen ska fastna ordentligt på potatis och kött, men ändå inte vara stabbig.

2 svar

  1. Sherman skriver:

    Wow, awesome weblog structure! How long have you been blogging for?

    you make running a blog glance easy. The entire look of your website is magnificent, let alone the content material!
    You can see similar here ecommerce

  2. sklep skriver:

    I seriously love your blog.. Excellent colors & theme.
    Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m wanting
    to create my own blog and would love to know where you got this
    from or exactly what the theme is called. Many
    thanks! I saw similar here: Sklep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *