Kantarellsoppa med getmesekrydda (4 små portioner)

Ingredienser

1 medelstor gul lök
1 klick smör
250 g kantareller
1 tärning svamp- eller hönsbuljong
5 dl vatten
1 dl visp- eller mellangrädde
Ev. 1 msk vetemjöl
50 g getmesekrydda
Färsk eller torkad timjan
Kanske en skvätt oekat fruktigt rödvin
svartpeppar

 

Till servering: Gott bröd, färsk timjan

Gör så här

Getmesen ger soppan en lite knäckig smak som går väl ihop med kantarellerna. Hacka löken fint och stek den glansig i smöret. Skär kantarellerna i ganska små bitar. Fräs dem tillsammans med löken i en vid kastrull. Låt det mesta av vätskan koka bort och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vattnet och låt soppan sjuda i ca. 10 minuter. Rör ner grädde, nymalen svartpeppar, timjan och eventuellt en skvätt rödvin. Ge soppan ett uppkok och red eventuellt av den med mjölet utvispat i lite vatten om du vill ha den tjockare. Blanda ner getmesekryddan, blanda om och servera soppan, gärna tillsammans med färsk timjan och gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.