- av Mathias Johansson
- i Getmesekrydda, Recept
- den april 4, 2022
Ingredienser
1 medelstor gul lök
1 klick smör
250 g kantareller
1 tärning svamp- eller hönsbuljong
5 dl vatten
1 dl visp- eller mellangrädde
Ev. 1 msk vetemjöl
50 g getmesekrydda
Färsk eller torkad timjan
Kanske en skvätt oekat fruktigt rödvin
svartpeppar
Till servering: Gott bröd, färsk timjan
Gör så här
Getmesen ger soppan en lite knäckig smak som går väl ihop med kantarellerna. Hacka löken fint och stek den glansig i smöret. Skär kantarellerna i ganska små bitar. Fräs dem tillsammans med löken i en vid kastrull. Låt det mesta av vätskan koka bort och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vattnet och låt soppan sjuda i ca. 10 minuter. Rör ner grädde, nymalen svartpeppar, timjan och eventuellt en skvätt rödvin. Ge soppan ett uppkok och red eventuellt av den med mjölet utvispat i lite vatten om du vill ha den tjockare. Blanda ner getmesekryddan, blanda om och servera soppan, gärna tillsammans med färsk timjan och gott bröd.
3 svar
Wow, superb blog structure! How lengthy have you been running
a blog for? you make running a blog glance easy. The whole look of your site is fantastic, as well
as the content! You can see similar here sklep internetowy
Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and
i was just curious if you get a lot of spam responses?
If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise?
I get so much lately it’s driving me insane so any help
is very much appreciated. I saw similar here: E-commerce
Greate article. Keep writing such kind of info
on your page. Im really impressed by it.
Hi there, You have performed an incredible job.
I will definitely digg it and in my opinion suggest to my friends.
I am confident they will be benefited from this site. I saw similar here: Sklep online