Fakta | Bymejeri | Skärvången

Fakta

Fakta

 

  • Företaget startade 1999.
  • Vid starten ägde familjerna Olsson, Magnusson och Norrman/Svensson företaget tillsammans.
  • Företaget drivs nu av Tor och Roland Norrman Svensson samt Ekonord.
  • Företagsidé är att driva jordbruk i Skärvången, och därmed bevara bygdens marker öppna. Att förädla mjölken från byns kor och getter och därmed skapa arbetstillfällen för bygdens folk.
  • Företagets slutprodukt är dessertost från byns kor och getter.
  • Enheter är mejeriet, butik, fäbod i Skärvången och ostlager i Östersund med försäljning och logistik ut till kund .
  • Mejeriet tar emot totalt 800 000 kg get och ko-mjölk/år.
  • Inköpt mjölk från grannbyn: 180 ton getmjölk.
  • Tillverkar ca 100 ton ost per år.
  • Ca, 25 olika ost-sorter tillverkas kontinuerligt.
  • 70% detaljist-, 30% grossistförsäljning samt egen butik i Skärvången
  • Omsättning ca 13,5 miljoner.
  • Ca 14 anställda plus extra personal under sommaren och vid högsäsong.
  • Läge: Krokom, väg 340 mot Valsjöbyn, ca 9 mil från Östersund.